سایر مطالب آموزشی

آموزش شیوه صحیح شارژ باتری گوشی‌های هوشمند

روش صحیح شارژ باتری گوشی‌ های هوشمند

مقدمه

چند وقت یک بار باید باتری یک موبایل را شارژ کنید؟ آیا شارژ باتری گوشی موبایل تا 100% موجب کاهش عمر باتری آن می شود؟ اغلب ما این نگرانی را داریم که در خارج از منزل یا محل کار خود باشیم و شارژ باتری موبایل‌مان تمام شود و باتری یدکی و یا پاور بانک نیز همراه مان نباشد اما هرگز در مورد طول عمر باتری گوشی های هوشمند گران قیمت خود نگران نیستیم.

باتری ها عمر نسبتا کوتاهی دارند. بیشتر تولیدکنندگان گوشی های هوشمند می گویند که محدوده عمر باتری گوشی های تولیدی آنان بین  300 تا 500 بار شارژ شدن می باشد. اپل ادعا می کند که باتری های لپ تاپ هایش بعد از 1000 بار شارژ شدن به 80 درصد ظرفیت اولیه خود می رسند. گذشته از این نکته، باتری ها بعد از گذشت مدت زمانی قادر نیستند به همان میزان اولیه برق در خود ذخیره کنند و گوشی شما را در دوره های زمانی کوتاه تر و کوتاه تر شارژ می کند. یعنی اگر فرضا اولین بار با باتری پر شارژ خود می توانستید یک روز از گوشی خود استفاده کنید بعد از گذشت 1 سال شاید با همان باتری پرشارژ و همان میزان استفاده بتوانید فقط 12 ساعت از گوشی خود استفاده کنید.

چگونه باتری گوشی هوشمند خود را سریعتر شارژ کنیم

1- کابل و شارژر مناسب برای شارژ باتری موبایل انتخاب کنید

اگر چه شارژرهای اندروید عمومی است و روی همه ی گوشی های اندرویدی کار می کنند ولی این شارژر ها یکسان نیستند.بنابراین تا حد امکان از سارژر و کابلی که در زمان خرید گوشی در جعبه آن وجود دارد استفاده کنید. وصل کردن کابل شارژر موبایل به لپ تاپ به منظور شارژ سریع گوشی یک ایده ی بسیار بد است زیرا پورت USB 2.0 تنها 2.5 وات انرژی می دهد

2- در زمان شارژ گوشی در صورت امکان گوشی را خاموش کنید یا در حالت پرواز قرار دهید

هر چه گوشی شما در زمان شارژ کمتر کار کند، سریع تر شارژ می شود. زیرا حالت پرواز گوشی ها امواج وایرلس و رادیویی را روی گوشی مسدود می کند و قابلیت های گوشی را کاهش می دهد که در نتیجه باعث می شود گوشی زودتر شارژ شود.

3- قابلیت های غیر ضروری را غیر فعال کنید

اگر قابلیت های غیر ضروری مانند بلوتوث، GPS، وای فای یا NFC گوشی تان روشن هستند آنها را غیر فعال کنید تا باتری گوشی زودتر شارژ شود. هم چنین بک آپ اتوماتیک گوشی یا آپدیت اپلیکیشن ها را نیز غیر فعال کنید.

4- به گوشی زیاد دست نزنید

اگر در زمان شارژ گوشی نمی توانید گوشی را در حالت پرواز قرار دهید، حتی الامکان سعی کنید خیلی از گوشی تان استفاده نکنید زیرا صفحه نمایش گوشی بیشترین مقدار مصرف انرژی را دارد. هر چه گوشی شما بیشتر روشن باشد دیرتر شارژ می شود.

5- شارژ گوشی را کاملا تخلیه نکنید

کارشناسان با تخلیه ی کامل باتری و شارژ مجدد آن مخالف هستند و پیشنهاد می کنند فقط ماهانه یک بار باتری را کاملا خالی کنید و سپس فول شارژ کنید تا کالیبره شود.

نکات مهم در نگهداری باتری گوشی های هوشمند

1- گوشیتان را شب تا صبح به شارژ نزنید

سعی کنید گوشیتان را شب تا صبح یا به مدت زیادی به شارژ نزنید و بعد از فول شارژ دستگاه خود را از شارژر جدا کرده و در شارژ نگه ندارید.

2- هر وقت توانستید آن را کمی شارژ کنید

باتری ها بخوبی نمی توانند کاملا شارژ شوند و سپس همه ی شارژ را تا آخر مصرف کنند. بهتر است هر وقت شد آنها را کمی شارژ کنید و خیلی روی فول شارژ شدن آن تمرکز نکنید.

3- باتری را تا حد ممکن خنک نگه دارید

بهتر است گوشی تان را در محیط های گرم نگه ندارید. هم چنین سعی کنید از شارژ وایرلس استفاده نکنید چون گرمای اتلافی این شارژرها برای باتری گوشی مناسب نیست. هم چنین از شارژرهای سریع با احتیاط استفاده کنید چون ممکن است گرمای اضافی تولید کنند. اگر قصد دارید باتری تان را برای مدتی نگه دارید حتما آن را در جای خنک بگذارید.

4- باتری ها را با کمی شارژ ذخیره کنید

اگر باتری را ذخیره و نگهداری می کنید حدود 50 درصد شارژ در آن باقی بگذارید چون با گذشت زمان شارژ آنها کم می شود و اگر وارد ناحیه ی خطرناک صفر درصد شود، مدار ایمنی آن به صورت خودکار خراب می شود و به آن آسیب می رسد.