آموزش حسابداری

آموزش حسابداری – صورتهای مالی

آموزش حسابداری – صورتهای مالی

مقدمه

شرکت ها در نگاه کلی مانند مغازه هستند که برای شناخت آن می بایست به ویترین آنها نظاره گر باشیم. تا تصمیم به خرید از آن نمائیم. صورتهای مالی شرکتها نیز حکم ویترین دارد یعنی برای شناخت شرکتها حتما به صورت های مالی آنها نیاز می باشد.

طبق قوانین بورس تمام شرکت های بورسی موظف به ارائه اطلاعات مالی خود در چارچوب استاندارد بورس هستند یعنی برای ارائه اطلاعات شرکت ها بایستی طبق فرمت استاندارد و موردنظر بورس عمل کنند و نه با چارچوب دلخواه خود. در بورس همچنین اطلاعات مالی شرکت ها باید در زمان خاص و بدون تاخیر از طرف شرکت ها به بورس ارسال شود.

هدف صورت‌های مالی یا گزارش‌های مالی یا گزارشگری مالی عبارت است از، بازنمایی اطلاعات خلاصه‌شده و طبقه‌بندی‌شده درباره وضعیت مالی، عملکرد مالی و انعطاف‌پذیری مالی واحد تجاری، به گونه‌ای که برای طیفی گسترده‌ای از استفاده‌کنندگان صورت‌های مالی در اتخاذ تصمیمات اقتصادی فایده‌مند واقع شود.

اجزای صورتهای مالی

1. ترازنامه

صورت سود و زیان و جریان وجوه نقد آنچه را در کسب‌وکارتان می‌گذرد نشان می‌دهد، در حالی که ترازنامه نتیجه‌ی آن فعالیت‌ها را نشان می‌دهد. اینکه در پایان دوره درآمدهای شما بیشتر بوده است یا بدهی‌ های شما، در ترازنامه نشان داده می‌شود. به‌بیان ساده‌تر، ترازنامه مانند یک عکس فوری از وضعیت شرکت در یک لحظه‌ی خاص است. از اطلاعات و داده‌های موجود در ترازنامه‌ها، می‌توان موارد گوناگونی را تفسیر کرد که برای ترجمه‌ی این داده‌ها به اطلاعات کاربردی و پیدا کردن بهترین راهکارها می‌توانید از مشاورین و مدیران مالی کمک گرفت.

2- صورت سود و زیان

در این صورت مالی، منابع حاصل از فروش، هزینه‌ها و تفاوت این مقادیر (سود یا زیان) در دوره‌ای مشخص (ماهانه، فصلی یا سالانه) ارائه می‌شود. صورت سود و زیان در حقیقیت مانند فیلمی است از وضعیت شرکت در یک بازه‌ی زمانی مشخص، که انعکاس مالی عملکرد سازمان و مدیران را نشان می‌دهد. از مهم‌ترین کاربردهای این صورت مالی، پیدا کردن نشتی‌ها یا منابع هدر رفت هزینه‌ای در سازمان است.

3- صورت سودوزیان جامع

هدف‌ از تهیه‌ صورت‌ سود و زیان‌ و صورت‌ سود و زیان‌ جامع‌، ارائه‌ کلیه‌ درآمدها و هزینه‌های‌ شناسایی‌ شده‌ طی‌ یک‌ دوره‌ مالی‌ می‌باشد. تمرکز اصلی‌ صورت‌ سود و زیان‌ دوره‌ بردرآمدها و هزینه‌های‌ عملیاتی‌ است‌. از آنجایی‌ که‌ جهت‌ تصمیم‌گیری‌ اقتصادی‌ استفاده‌کنندگان‌ صورتهای‌ مالی‌، آگاهی‌ از کلیه‌ جنبه‌های‌ عملکرد مالی‌ واحد تجاری‌ طی‌ دوره‌ ضرورت‌ دارد، لازم‌ است‌ کلیه‌ درآمدها و هزینه‌های‌ شناسایی‌ شده‌ طی‌ آن‌ دوره‌ مورد ملاحظه‌ قرار گیرد. بدین‌لحاظ‌  تهیه‌ و ارائـه‌ یک‌ صورت‌ مالی‌ اساسی‌ جدید با عنوان‌ ” صورت‌ سود و زیان‌ جامع‌“  لازم‌ است‌ تا میزان‌ افزایش‌ یا کاهش‌ حقوق‌ صاحبان‌ سرمایه‌ از بابت‌ درآمدها و هزینه‌های‌ مختلف‌ دوره‌ نشان‌ داده‌ شود.

از آنجا که‌ صورت‌ سود و زیان‌ جامع‌ دربرگیرنده‌ کلیه‌ درآمدها و هزینه‌های‌ شناسایی‌ شده‌، اعم از تحقق‌ یافته‌ و تحقق‌ نیافته‌ است‌، سود یا زیان‌ خالص‌ دوره‌ مالی‌ به عنوان‌ اولین‌ قلم‌ در صورت‌ سود و زیان‌ جامع‌ انعکاس‌ می‌یابد. این‌ بدان‌ معنی‌ است‌ که‌ صورت‌ سود و زیان‌ دوره‌، یکی‌ از اقلام‌ صورت‌ سود و زیان‌ جامع‌ را به‌ تفصیل‌ نشان‌ می‌دهد و سایر درآمدها و هزینه‌های‌ شناسایی‌ شده‌ نیز به‌طور جداگانه‌ در صورت‌ سود و زیان‌ جامع‌ انعکاس‌ می‌یابد

4- صورت جریان وجوه نقد

همه‌ی منابع نقدی ازجمله منابع حاصل از فروش و همچنین جریان‌های دیگر مانند منابع حاصل از سرمایه‌گذاری یا دریافت سود را در برمی‌گیرد. این صورت مالی هزینه‌های غیرنقدی و همچنین هزینه‌هایی را که مستقیما بر پول نقد دردسترس اثر نمی‌گذارند، دربر نمی‌گیرد.

با تحلیل این صورت مالی می‌توان دریافت که تغییرات صورت سودوزیان و ترازنامه بر نقدینگی چه تأثیری داشته است. صورت جریان وجوه نقد برای کسب‌وکارهای جوان اهمیت زیادی دارد و ابزار مورد اعتمادتری برای تأیید سلامت مالی کسب‌وکار است.

5- یادداشت های همراه صورتهای مالی

یاداشت های توضیحی صورت های مالی معمولاً به ترتیب زیر است

1- تاریخچه فعالیت واحد تجاری

2- مبنای تهیه صورت های مالی

3- خلاصه اهم رویه های حسابداری

4- اطلاعات تکمیلی درباره اقلام ارائه شده در صورت های مالی اساسی

5- اطلاعات مربوط به اقلام شناسایی نشده در صورت مالی اساسی

6- رویدادهای بعد از تاریخ ترازنامه

7- معاملات با اشخاص وابسته

 

جهت دانلود صورتهای مالی نمونه 1398 به بعد از طریق کلید زیر نمائید

( رمز فایل فشرده : accamj.com )